Визначено кращого кухаря міста 2015 року

Традиційно управління торгівлі міської ради проводить конкурс на звання “Кращий кухар міста Хмельницького”. Цьогоріч він проходив у ресторані “Зоряні ночі”, що розташований у парку культури і відпочинку імені Михайла Чекмана.

 

Учасників конкурсу привітала заступник начальника управління торгівлі міської ради Наталія Коваль. Вона побажала всім представникам закладів ресторанного господарства успіхів у змаганнях і оголосила умови проведення конкурсу. Основною відмінністю проведення цьогорічного конкурсу, за словами Наталії Ігорівни, є приготування конкурсантами страви із запропонованих продуктів у присутності членів журі, а також домашнє завдання – десерт, фірмова страва від закладу або шеф-кухаря.

 

У цьогорічному конкурсі взяли участь представники трьох закладів ресторанного господарства міста, а саме: кухар ІV розряду кафе “Наомі” Руслан Радецький, кухар V розряду ресторану  “М-kafe” Денис Мельник і кухар V розряду кафе “Меркурій” Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту Інна Шовдра.
Найвправнішого фахівця цієї професії визначало висококваліфіковане журі, яке очолила Галина Дячук – директор колективного підприємства “Їдальня №33”. Оцінювали роботу учасників (приготування, конкурсні зразки)  за десятибальною шкалою. Головними критеріями оцінювання приготовлених конкурсантами страв були: апетитність, привабливість, елегантність та сучасний стиль, а ще – гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху), практичність, легкість засвоювання, смак, аромат. Не менш важливі – дотримання правил санітарії, технології приготування, відповідність сучасним вимогам та кулінарним традиціям, час приготування, а також сервірування.
Переможцем конкурсу “Кращий кухар” міста Хмельницького – 2015” визнано кухаря V розряду кафе “Меркурій” Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту Інну Шовдру, яка вже неодноразово бере участь і перемагає у цьому щорічному конкурсі. Нагороду їй буде вручено в урочистій обстановці під час святкування Дня міста.
Друге місце розділили інші учасники змагань – Руслан Радецький та Денис Мельник, які набрали однакову кількість балів. Всі учасники конкурсу отримали на згадку невеликі сувеніри.
Метою конкурсу є ознайомлення громадськості та фахівців з майстерністю кращих професіоналів ресторанного бізнесу, визначення кращих зразків кулінарної продукції, навчання, обмін професійним досвідом, встановлення ділових контактів між представниками підприємств ресторанного господарства і найголовніше – визначення кращого кухаря міста.

Ваша реакція на матеріал

Залишити коментар

Your email address will not be published.


*